skip to Main Content

Företaget och bokförlaget Konst och Krumelurer drivs av Ann-Katrine Engström.
Ann-Katrine är en engagerad och kreativ person som alltid haft skapandet centralt i sitt liv. Hon målar, skriver och illustrerar. Under sitt yrkesliv har hon arbetat med människors utveckling. Inledningsvis inom socialt arbete med ungdomar och deras familjer och senaste 15 åren med organisations- och ledarutveckling. Ann-Katrine är intresserad av människors berättelser och det som händer mellan människor.

Ann-Katrine har skrivit och illustrerat barnböckerna ”Mamman och fröet” och ”En fjäril på min kofta”. I sina barnböcker vill Ann-Katrine förmedla berättelser som är viktiga och behövs. Antingen för de barn som kan identifiera sig med handlingen eller för andra barn och vuxna som vill läsa och förstå att vi bär på olika historier.

Måleri är ett annat uttryckssätt för Ann-Katrine. När hon målar är det ofta motiv som ligger mellan det föreställande och det abstrakta. Inspirationen kommer vanligtvis från naturen. I sitt måleri låter Ann-Katrine färg, form, ljus och mörker leda henne till det färdiga motivet. Det är sällan hon vet vad det ska bli då hon påbörjar målningen. Resultatet är ett samspel mellan yttre och inre landskap, färgen på duken och handen som håller penseln. Tavlorna är liksom barnböckerna på många sätt också berättelser. Ett urval av Ann-Katrines målningar finns att köpa som prints.

Kontakta Konst och Krumelurer

Konst och Krumelurer
Liedstrandsgatan 2
416 58 Göteborg

0767–61 10 11
info @ konstochkrumelurer.se

Företaget är godkänt för F-skatt

Varukorg
Back To Top