skip to Main Content

Olika sammanhang

Jag målar ibland ensam, men oftast målar jag tillsammans med andra. Det är en fin känsla att stå och måla själv, helt upptagen av sin egen bild, och ändå nära andra som också målar. I ett av mina sammanhang är vi 7 personer i ett ”målargäng” som ses tre till fyra gånger per termin för att måla tillsammans. Vi är hos vår målarguide Henrik i hans ateljé med två rum i anslutning till varandra. Inte sällan syns det att vi påverkar och påverkas i vårt val av färger och former av de som står i samma rum. Fastän vi alla har helt olika uttryckssätt ser man att bilderna talar med varandra.

I ett annat sammanhang målar jag över generationsgränser. Det är föräldrar, en farmor, en mormor, en moster, yngre barn, tonåringar och unga vuxna som träffas på Art College i Göteborg tre gånger per termin. Ibland har vi teman och ibland målar vi helt fritt. Vi planerar att ge ut en konstkatalog över en del av det vi skapat samt en beskrivning av vårt målarsammanhang och de familjer som deltar. Återkommer säkert till detta.

Jag tänker att det är så viktigt att både få vara unik och sig själv samtidigt som man finns i ett sammanhang med andra. Även i konsten.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta Konst och Krumelurer

Konst och Krumelurer
Liedstrandsgatan 2
416 58 Göteborg

0767–61 10 11
info @ konstochkrumelurer.se

Företaget är godkänt för F-skatt

Varukorg
Back To Top