skip to Main Content

Inspiration från naturen

När jag målar är mina motiv ofta från naturen. Jag har en stark dragning till hav och klippor. Ibland tänker jag att jag ska måla något annat än hav och klippor, men det slutar nästan alltid med att penseln letar efter det välbekanta.

Jag fotograferar gärna mönster och färger ute i naturen och har som inspiration till mina målningar i ateljén. Tittar på fotot och börjar med att lägga på färger och former samt ljus och mörker på duken, därefter brukar det växa fram ett motiv. Det är viktigt att pausa och observera det som börjar växa fram. Att titta noga. Då jag har en klar bild av vad det slutgiltiga motivet ska bli förstärker jag de linjer och former som behöver framträda.

Två gånger om året brukar jag och mitt ”målargäng” vara utomhus och måla. Tidigt på året hyr vi gästateljéerna på akvarellmuseet i Skärhamn och runt midsommar träffas vi hos en av målarvännerna i hennes trädgård i Åsa. Då står jag mitt i naturen och inspireras och behöver inte fotografera. Flera av mina havsmotiv är målade i Skärhamn och de flesta av mina blomstermotiv är målade i Lisbeths trädgård i Åsa.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta Konst och Krumelurer

Konst och Krumelurer
Liedstrandsgatan 2
416 58 Göteborg

0767–61 10 11
info @ konstochkrumelurer.se

Företaget är godkänt för F-skatt

Varukorg
Back To Top