skip to Main Content

Att släppa prestation

Reflektioner, tankar, funderingar. Olika ord för samma sak. Att stanna upp och tänka fritt eller fokuserat kring något ämne. Här, på min nya hemsida, vill jag dela mina tankar om skapande. Både mitt eget skapande och det som inspirerar mig.

Jag har skapat, och då framförallt målat, i hela mitt vuxna liv. När jag har målat har det ofta varit en kamp mellan lusten och glädjen i att gå in helt i måleriet och prestationskravet att det ska bli något bra. Detta har inneburit att jag har haft massor av tavlor som jag inte visat för någon. De har antingen hängt i mitt hem eller stått i källaren. När någon har tyckt att något har varit fint har jag inte riktigt kunnat ta det till mig.

För tio-tolv år sedan slutade jag att måla med föreställningen att det skulle ”bli något”. Jag sa istället till mig själv att jag bara skulle testa färger och att jag kunde använda mina målningar till undermålningar till nya tavlor om jag inte blev nöjd. Jag slutade nästan helt med att måla av ett motiv och lät istället färg och former leda mig fram till resultatet. Det var som om något släppte. Tanken på att det skulle bli något som skulle bedömas av andra hindrade mig både att njuta av stunden då jag målade och påverkade mina tankar om resultatet. Hade någon då sagt till mig att jag skulle visa upp mina tavlor i ett webbgalleri hade det gett mig prestationsångest. Men här är jag nu på min nya websida, med både galleri och butik. Det ska bli roligt att dela mina tankar och visa upp det jag gör för er!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta Konst och Krumelurer

Konst och Krumelurer
Liedstrandsgatan 2
416 58 Göteborg

0767–61 10 11
info @ konstochkrumelurer.se

Företaget är godkänt för F-skatt

Varukorg
Back To Top